| Csirkemáj bazsalikomos galuskával receptHúsételek Hozzávalók: Hozzávalók A csirkemájhoz: Csirkemáj Vöröshagyma (Kacsa)zsír só, bors A galuskához: 2 egész tojás kb. 6-8 púpos evk. liszt só, bazsalikom (szárított) víz Elkészítés: Két személyre kb. fél kg csirkemájból készítem, a májakat egyforma darabokra vágom. Vékony karikákra szeletelek 3 fej vöröshagymát. (sok hagymával finom) A hagymát a kacsazsírban megpirítom, ráteszem a csirkemájdarabokat, megborsozom. Kb. 20 percig kell sütni, nem szabad túlsütni, mert akkor kiszárad a máj. Ha megsült, leveszem a tűzről és megsózom. A galuskához a tojásokat összekeverem a liszttel és a vízzel, sózom, majd jó adag bazsalikomot szórok bele. Lágy masszát készítek, akkor lesz finom könnyű a galuska. Forró, sós vízbe szaggatom, leszűröm. Savanyúsággal tálalom. Tanácsok: A galuskához a következő szószt lehet készíteni: egy fej apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk, őrölt pirospaprikát szórunk rá,sózzuk majd egy tejfölt keverünk bele. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |