Tutireceptek.hu fejléc

Csirkemáj bazsalikomos galuskával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Hozzávalók
A csirkemájhoz:
Csirkemáj
Vöröshagyma
(Kacsa)zsír
só, bors

A galuskához:
2 egész tojás
kb. 6-8 púpos evk. liszt
só,
bazsalikom (szárított)
víz

Elkészítés:
Két személyre kb. fél kg csirkemájból készítem, a májakat egyforma darabokra vágom.
Vékony karikákra szeletelek 3 fej vöröshagymát. (sok hagymával finom)
A hagymát a kacsazsírban megpirítom, ráteszem a csirkemájdarabokat, megborsozom. Kb. 20 percig kell sütni, nem szabad túlsütni, mert akkor kiszárad a máj. Ha megsült, leveszem a tűzről és megsózom.

A galuskához a tojásokat összekeverem a liszttel és a vízzel, sózom, majd jó adag bazsalikomot szórok bele. Lágy masszát készítek, akkor lesz finom könnyű a galuska. Forró, sós vízbe szaggatom, leszűröm.

Savanyúsággal tálalom.

Tanácsok:
A galuskához a következő szószt lehet készíteni: egy fej apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk, őrölt pirospaprikát szórunk rá,sózzuk majd egy tejfölt keverünk bele.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás csirkemájas serpenyő » Serpenyős csirkemáj » Lecsós csirkemáj2 » Csontleves daragaluskával
» A Lászlók csirkemájasa » Bazsalikomos citromleves » Bazsalikomos eperfagylalt » Pikáns csirkemáj
» Csirkemáj grillsütőben » Csirkemájpörkölt, borsóval » Csirkemáj baconban » Csirkemáj tejben párolva
» Édes-savanyú csirkemáj » Zamatos csirkemáj » Baconbe tekert csirkemáj » Hagymás-gombás csirkemáj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.