Tutireceptek.hu fejléc

Csirkefalatok krémsajtos bundában recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg csirkemell filé
1 csapott kávéskanál só
0,5 kávéskanál őrölt bors

2 közepes tojás
12 dkg krémsajt
0,5 dl olaj
1 nagy csipet só
30 dkg liszt
2,8 dl tej

sütéshez 7 dl olaj

Elkészítés:
A csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk.
A masszához a tojásokat a krémsajttal simára keverjük, majd a sót, az olajat, a lisztet is hozzáadjuk, végül a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes tésztát kavarunk, ami sűrűbb, mint a palacsinta tészta, de hígabb, mint a nokedli.
A húsokat beleforgatjuk, és addig hagyjuk állni, míg egy magasabb falú serpenyőben jól felforrósodik az olaj.
A csirkedarabokat egyesével kicsit lecsöpögtetjük, majd a forró olajba tesszük. Így nem állnak össze, hanem egyesével közepes lángon világos barnára sülnek.

Konyhai papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.

Tanácsok:
Érdemes több adagban sütni és a közben lecsöpögő tésztabuborékokat kihalászni az olajból, hogy ne ragadjon rá a következő adagra.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krémsajtos csirkemell » Bodzavirág bundában » Sült alma diós bundában » Karaj bundában
» Csülök sörös bundában » Szezámmagos csirkefalatok » Alma fahéjas bundában » Krémsajtos tésztaöntet
» Töltött padlizsán bundában » Banán szexi bundában » Krémsajtos sütemény » Krémsajtos-sonkás burgonya
» Karfiol húsos bundában » Akácvirág bundában » Cukkini bundában » Túrógombóc diós bundában


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.