| Csirkefalatok krémsajtos bundában receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg csirkemell filé 1 csapott kávéskanál só 0,5 kávéskanál őrölt bors 2 közepes tojás 12 dkg krémsajt 0,5 dl olaj 1 nagy csipet só 30 dkg liszt 2,8 dl tej sütéshez 7 dl olaj Elkészítés: A csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk. A masszához a tojásokat a krémsajttal simára keverjük, majd a sót, az olajat, a lisztet is hozzáadjuk, végül a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes tésztát kavarunk, ami sűrűbb, mint a palacsinta tészta, de hígabb, mint a nokedli. A húsokat beleforgatjuk, és addig hagyjuk állni, míg egy magasabb falú serpenyőben jól felforrósodik az olaj. A csirkedarabokat egyesével kicsit lecsöpögtetjük, majd a forró olajba tesszük. Így nem állnak össze, hanem egyesével közepes lángon világos barnára sülnek. Konyhai papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni. Tanácsok: Érdemes több adagban sütni és a közben lecsöpögő tésztabuborékokat kihalászni az olajból, hogy ne ragadjon rá a következő adagra. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |