Tutireceptek.hu fejléc

Csirke fokhagymás-petrezselymes sajtmártásban recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg csirkehúst (mell, comb)
fokhagymát
petrezselyem zöldet

bors
1 kiskanál liszt
10 dkg-os natur camping sajt

Elkészítés:
A csirkehúst kisebb darabokra vágjuk, kevés olajon, párolóserpenyőben megsütjük, közben
sózzuk, borsozzuk. A kész húsokat félretesszük.
A megmaradt zsiradékba ízlés szerinti mennyiségben (jó sokat!) fokhagymát és petrezselyem zöldet aprítunk. Picit pirítjuk, majd hozzáadunk 1 kiskanál lisztet és ezzel is kevergetve pirítjuk egy kicsit. Ezután kevés vízzel felöntjük, csomómentesre keverjük. Hozzáadunk egy natur camping sajtot (ha véletlenül medvehagymás, vagy zöldfűszeres akad, az sem rontja el, de az igazi ízeket a friss hozzávalók adják), ezzel is kicsit átforraljuk és kész.
Párolt rizzsel szoktam kínálni.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mustáros csirke » "Vad"csirke » Pikánsan pácolt csirkecomb » Csirkés-zöldséges rizotto
» Tejfölös csirkepaprikás » Fokhagymás csirkemáj sütve » Csirkés-almás szendvics » Narancsos csirkemáj
» Mandulás csirke » Almás-sajtos rakott csirke » Kefires csirkesaláta » Gombás Csirkeragu
» Csirkemell formában sütve » Csirkevacsora » Kapribogyós csirkemell » Tejfölös borsós csirkeragu


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.