Tutireceptek.hu fejléc

Csípős, sörös csirke - ahogy én készítem recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
- csirkecombok
- só, bors, fokhagyma
- egy doboz jó minőségű sör
- csípős csiliszósz

Elkészítés:
A csirkecombokat forgónál elvágom, sózom, borsozom, megszórom fokhagymaporral, vagy bekenem fokhagymás krémmel és egyenesen a sütőedénybe rakosgatom. A bőre alulra essen a felsőcombnak. Ha lehet, akkor néhány órára hűtőbe teszem, de nem fontos.
Hűtőből kivéve ráöntök annyi sört, hogy kb. ujjnyi magasan legyen rajtuk (a többit megihatja a ház ura). Alufóliát teszek rá, 200 fokos sütőben kb. 35-40 percig sütöm. Ha eszembe jut, akkor meglocsolgatom a saját levével. Ezután leveszem a fóliát, megpirítom, aztán megforgatom (a bőre kerül felülre), újra pirítom pár percet. Rákenem a csípős csiliszószt, hagyom, hogy rásüljön (újra néhány perc).

Krumplipürével tálalom. Vegyes, joghurtos zöldsaláta illik hozzá.

Tanácsok:
A sörtől omlós és különlegesen finom lesz a hús, az alkohol elpárolog természetesen. Mi nagyon szeretjük, egyszerű, de nagyszerű étel. :)

Ha több sört öntünk rá az elején, akkor a visszamaradó léből lehet szószt is készíteni, de én salátát szoktam hozzá adni, így a szósz elmarad.


A receptet beküldte: gne2


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Jamaicai csirke » Tarhonyás borsós csirkemáj » Sonkával töltött csirke » Csirke sajtbundában
» Kertvégi csirkemell » Csirkemelles saláta » Csirketorta ínyenceknek » Ananászos csirkemell 2.
» Tepsis csirke Update1 » Mustáros rakott csirkemell » Magyaróvári csirkemell » Csirkecomb egyszemélyes
» Tepsis, lecsós csirkemáj » A Lászlók csirkemájasa » Szőlős csirke » Narancsos csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.