Tutireceptek.hu fejléc

Tepsis csirke Update1 recept

Kategória:


Hozzávalók:
8db csirkecomb (egyaránt lehet alsó, felső, a kaja király lesz és tuti ász)
kb. 15dkg húsos, szeletelt bacon szalonna
2 közepes vöröshagyma
30 dkg csiperkegomba
4-4 húsos zöldpaprika és paradicsom
4 evőkanál olívaolaj
1 csapott evőkanál pirospaprika
1 csapott mokkáskanál csípős paprikakrém
ízlés szerint tengeri só
2 dl tejföl

Elkészítés:
A csirkecombokat gondosan megmossuk, leszárogatjuk, és némi tengeri sót masszírozunk beléjük. Mindegyiket egy-egy szelet bacon szalonnával körbetekerjük, fogvájóval megtűzzük. (Baconból érdemes valamivel többet venni, mert a családtagok szívesen lopkodják.)
Az ily módon felékszerezett combokat tűzálló edénybe, vagy tepsibe rakjuk, előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, közben néhányszor villával megforgatjuk.
Ezután megmarkoljuk a kést, a hagymát és a gombát megtisztítjuk, a paprikát kicsumázzuk, a paradicsomok szárát pedig kimetsszük. (Fontos, hogy ne keverjük össze!) Az apróra vágott hagymát diszkréten megsiratjuk, és olívaolajjal síkosított aljú lábasban, közepes lángon szalmasárgára sütjük. Ezután hozzáadjuk a cikkekre aprított gombát, és nagyjából ugyanennyi ideig összesütjük őket.
Nem veszünk elő vonalzót, de a paradicsomot és a paprikát is nagyjából 2-2,5 centis kockákra vágjuk, majd a hagymás gombához adjuk. Az egész zöldséges társaság ezután úgy tesz, mint az első bálozó lányok csapata, vagyis 5-6 percig együtt pirul, majd kisebb lángon, fedő alatt az egészet megpároljuk. Ízlés szerint tengeri sóval ízesítjük, pirospaprikával fűszerezzük, végül egy laza nyomásnyi paprikakrémmel tüzesítjük. A hozzáadott tejföllel 2-3 percig összeforraljuk, mialatt tutira besűrűsödik.
A tűzálló edényben, vagy tepsiben várakozó baconos combokat, a gombás-tejfölös „lecsóutánzattal” nyakon öntjük, kéjenc módra megszórjuk füstölt, reszelt sajttal, gondosan lenyalogatjuk az ujjunkat (ez fontos!), végül az egészet kb. 20 percig sütjük közepes lángon, viszont igen nagy lelkesedéssel.

Tanácsok:
Javasolt ital: félszáraz bor.
Javasolt köret: házi csalamádé


A receptet beküldte: Manon


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemájas saláta » Gyümölcsös Csirketokány » Tejfölös csirkeszelet » Mustáros-hagymás csirke
» Csirkemellsonka » Füstöltsajtos csirkemell » Szezámmagos mézes csirke » Gombás töltött csirke
» Csirkemell gombamártással » Édes-savanyú csirkemell » Csirke tárkonyos mártásban » Csirkemáj pástétom
» Franciás csirke » Mézes-diós csirkemell » Gyömbéres csirke körtével » Chilis-csokis csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.