| Tepsis csirke Update1 receptHozzávalók: 8db csirkecomb (egyaránt lehet alsó, felső, a kaja király lesz és tuti ász) kb. 15dkg húsos, szeletelt bacon szalonna 2 közepes vöröshagyma 30 dkg csiperkegomba 4-4 húsos zöldpaprika és paradicsom 4 evőkanál olívaolaj 1 csapott evőkanál pirospaprika 1 csapott mokkáskanál csípős paprikakrém ízlés szerint tengeri só 2 dl tejföl Elkészítés: A csirkecombokat gondosan megmossuk, leszárogatjuk, és némi tengeri sót masszírozunk beléjük. Mindegyiket egy-egy szelet bacon szalonnával körbetekerjük, fogvájóval megtűzzük. (Baconból érdemes valamivel többet venni, mert a családtagok szívesen lopkodják.) Az ily módon felékszerezett combokat tűzálló edénybe, vagy tepsibe rakjuk, előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, közben néhányszor villával megforgatjuk. Ezután megmarkoljuk a kést, a hagymát és a gombát megtisztítjuk, a paprikát kicsumázzuk, a paradicsomok szárát pedig kimetsszük. (Fontos, hogy ne keverjük össze!) Az apróra vágott hagymát diszkréten megsiratjuk, és olívaolajjal síkosított aljú lábasban, közepes lángon szalmasárgára sütjük. Ezután hozzáadjuk a cikkekre aprított gombát, és nagyjából ugyanennyi ideig összesütjük őket. Nem veszünk elő vonalzót, de a paradicsomot és a paprikát is nagyjából 2-2,5 centis kockákra vágjuk, majd a hagymás gombához adjuk. Az egész zöldséges társaság ezután úgy tesz, mint az első bálozó lányok csapata, vagyis 5-6 percig együtt pirul, majd kisebb lángon, fedő alatt az egészet megpároljuk. Ízlés szerint tengeri sóval ízesítjük, pirospaprikával fűszerezzük, végül egy laza nyomásnyi paprikakrémmel tüzesítjük. A hozzáadott tejföllel 2-3 percig összeforraljuk, mialatt tutira besűrűsödik. A tűzálló edényben, vagy tepsiben várakozó baconos combokat, a gombás-tejfölös „lecsóutánzattal” nyakon öntjük, kéjenc módra megszórjuk füstölt, reszelt sajttal, gondosan lenyalogatjuk az ujjunkat (ez fontos!), végül az egészet kb. 20 percig sütjük közepes lángon, viszont igen nagy lelkesedéssel. Tanácsok: Javasolt ital: félszáraz bor. Javasolt köret: házi csalamádé A receptet beküldte: Manon Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |