| Csípős kínai káposztasaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: (1 személyre) 1/8 káposzta Ecet - 10 vagy 15 % só cukor víz Erős Pista kínai só (rizskivonat, glutamát) almalé 2 gerezd fokhagyma sárgarépa Elkészítés: A káposztát hajszálvékony szeletekre vágjuk. (Tehetünk hozzá vékonyra szeletelt sárgarépát is.) Erős Pistát adunk hozzá és egyenletesen, kézzel összedolgozzuk. Kevés ecetet, cukrot és sót teszünk hozzá. Hogy kellemesebb, puhább állagot érjünk el, kevés vizet is adunk hozzá. Összedolgozzuk. Ecet helyett/mellett tehetünk bele almalét, sőt citromlevet is. A végén kerül bele a kínai só. Összedolgozzuk. Várunk 20 percet, hogy összeérjen. Tanácsok: - Ha igazán "maximalisták" akarunk lenni, tehetünk bele péppé aprított fokhagymát is. - Az ecetet el is hagyhatjuk, vagy "kiválthatjuk" az almalével. - Cukrot sem kötelező bele tennünk. - A saláta fogyasztható magában is és húsokkal is. Ez az a kínai étel, ami 2-3 napig, sőt akár egy hétig is eltartható a hűtőszekrényben! A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |