| Csimbók receptSütemények, édességek Hozzávalók: I.tészta:45 dkg liszt 6 dkg zsir 15 dkg cukor 1 tojás 1 1/2 kanál kakaó 1 csomag szalakáli tej II.tészta:21 dkg cukor 4 tojás 4 evőkanál viz 16 dkg liszt 1 sütőpor Krém:0.5 dl tej 1 1/2 cs vanilliás puding 20 dkg vaj 20 dkg porcukor 1 tojássárgája csokimáz a tetejére Pár evőkanálnyi rum Elkészítés: A szalakálit kevés tejben elkeverjük,és összeállitjuk a tésztát,és két lapot sütünk belölle. A második tészta hozzávalóiból piskótát készitünk.A tejben megfözzük,a pudingot.A vajat a porcukorral kikeverjük,hozzáadunk 1 tojássárgáját,A kihült pudinghoz keverjük.Alulra egy kakaós lapot rakunk,megkenjük a fele krémmel.Rárakjuk a piskótát,meglocsoljuk a rummal,és rárakjuk a többi krémet,és befedjük a másik lappal.Bevonjuk csokimázzal. Tanácsok: Pár nappal előbb el kell késziteni,nagyon finom,csak kicsit pepecs.A szalakálitól olyan szag lesz sütésnél mint a lópisi,de ez elpárolog.Lehet sütőporral is elkésziteni,de szalakálival finomabb. A receptet beküldte: smudlaagi54 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |