| Szalalkális rózsaszín szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: 8 dkg margarin, 8 evőkanál porcukor, 10 evőkanál paradicsomlé, 1 tojás, 1 csomag szalalkáli. Töltelék: 1 margarin, 20 dkg porcukor, 2 vaníliás cukor, 1/2 liter tej, 4 evőkanál liszt, Baracklekvár, 10 dkg aszalt barack, 10 dkg paradicsomhús, 1 evőkanál citromlé, 1/2 narancs héja. Elkészítés: Összegyúrunk 8 dkg margarint, 8 kanál porcukrot, 10 kanál paradicsomlét, egy zacskó szalalkálit, és annyi lisztet, hogy könnyen nyújtható legyen. Fél órát pihentetjük, aztán vékonyra nyújtjuk, és négy lapban kisütjük. A töltelékhez a margarint összekeverjük 20 dkg porcukorral és két vaníliás cukorral. Fél liter tejben 4 kanál lisztet csomómentesen eldolgozunk. Megfőzzük, és ha kihűlt, összekeverjük a margarinnal. A legalsó lapra krémet kenünk, majd rá a következő lapot, erre baracklekvárt, majd még egy lapot, ismét jöhet a krém, végül megint tésztalap. A tetejét porcukorral szórjuk meg. Mellé készítsünk chutney-t, amelynél ugyan a csípős-savanykás, édes ízből ezúttal csak az édes és a savanykás szerepel. Ebben ugyanis nincs csípős összetevő, csak felvágott aszalt sárgabarack, aprított paradicsomhús (paradicsom concassé), citromlé és metélt narancshéj. Tálaláskor tegyük a tányér közepére a rózsaszín csíkos süteményszeletet, szórjuk meg porcukorral, és kanalazzunk mellé a chutney-ból. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |