Tutireceptek.hu fejléc

Apácafánk recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
5 dl tej
1/2 kg liszt
4 tojás
csipet só
3 evőkanál porcukor
1 kávéskanál kakaó
2 evőkanál baracklekvár
vaj
olaj

Elkészítés:
A tejben a lisztet pici sóval, 1 evőkanál cukorral folyamatosan kevergetve addig főzzük, míg az edény falától elválik. Langyosra hűtjük, és a felvert tojássárgákat apránként hozzákeverjük. Kanál segítségével bő, forró olajban aranysárgára sütjük. A kész fánkokat kivajazott jénaiba rakjuk, meghintjük kakaós porcukorral. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, baracklekvárral ízesítjük, és a fánkok tetejére halmozzuk. Kb. 150 fokra előmelegített sütőben a habot 5-10 perc alatt sütve rászárítjuk. Jó étvágyat!

Tanácsok:
A fánkokat tojáshab nélkül, forró csokiöntettel vagy higított, felmelegített gyümölcslekvárral is tálalhatjuk.


A receptet beküldte: Gvivike


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Apácafánk(Kata-féle) » Albert keksz otthon » Almás piskóta » Pudingos-túrós
» Finom selyem kalács :) » Ananászos túrótorta III. » Húsvéti tojástorta 2. » Répa-Torta
» Erika féle keksz » Áfonyás kevert pite » Csekkszelet » Zserbó mézesen
» Viki-szelet » Meggyes » Citromos kocka Emyke módra » Cappucinós baracktorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.