| Apácafánk receptSütemények, édességek Hozzávalók: 5 dl tej 1/2 kg liszt 4 tojás csipet só 3 evőkanál porcukor 1 kávéskanál kakaó 2 evőkanál baracklekvár vaj olaj Elkészítés: A tejben a lisztet pici sóval, 1 evőkanál cukorral folyamatosan kevergetve addig főzzük, míg az edény falától elválik. Langyosra hűtjük, és a felvert tojássárgákat apránként hozzákeverjük. Kanál segítségével bő, forró olajban aranysárgára sütjük. A kész fánkokat kivajazott jénaiba rakjuk, meghintjük kakaós porcukorral. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, baracklekvárral ízesítjük, és a fánkok tetejére halmozzuk. Kb. 150 fokra előmelegített sütőben a habot 5-10 perc alatt sütve rászárítjuk. Jó étvágyat! Tanácsok: A fánkokat tojáshab nélkül, forró csokiöntettel vagy higított, felmelegített gyümölcslekvárral is tálalhatjuk. A receptet beküldte: Gvivike Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |