| Háromszorosan csokis muffin receptSütemények, édességek Hozzávalók: 250 g finomliszt 25 g kakaópor 2 táskanál sütőpor 1/2 teáskanál szódabikarbóna 80-85 g fekete és fehér csokoládé, darabokra törve 100 g tejcsokoládé, darabokra törve 2 tojás, felverve 284 ml tejföl 85 g világos, nyers nádcukor 85 g olvasztott vaj Elkészítés: 1. Melegitsük elő a sütőt 200 fokra (a légkeverésees sütőt 180 fokra). Vajazzuk ki a muffinsütő formát. Nagy tálban keverjük össze a lisztet, a kakaót, a sütőport, a szódabikarbónát és a csokoládékat. Egy másikban keverjük össze a tojást, a tejfölt, a cukrot és a vajat. 2. Adjuk a tejfölös keveréket a száraz anyagokhoz, és éppen csak vegyitsük össze őket, hogy a massza kellően szilárd legyen, de ne keverjük túl. Töltsük be a masszát a mélyedésekbe. 3.Süssük 20 percig, amig a tészta szépen felemelkedik. Hagyjuk a sütőformában 15 percig, mert forrón a tészta meglehetősen puha. Majd vegyük ki a formából és tegyük sütőrácsra. Tanácsok: Melegen a legfinomabb, amikor a csokoládé még olvadt benne. Elkészítési idő: 35 perc Kalóriatartalom: 325 kcal Szénhidráttartalom: 37 gramm Zsírtartalom: 18 gramm A receptet beküldte: Larucika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |