Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös zöldbab bécsi módon recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
1 kg vajbab
6 dkg vaj vagy margarin
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
3 dkg liszt
egy kevés marhahúsleves
1-2 csokor kapor
1/2 csokor petrezselyem
egy citrom leve
egy csipetnyi cukor
2,5 dl tejföl

bors

Elkészítés:
A zöldbabot megmosszuk, megtisztítjuk, és kb. 3 cm hosszú darabokra vágjuk. A hagymákat megtisztítjuk, majd finomra vágjuk. A kaprot és a petrezselymet megmossuk, finomra vágjuk.

A zöldbabot sós vízben nem túl puhára főzzük, kivesszük és lecsöpögtetjük. A v.hagymát forró vajban megfuttatjuk, liszttel meghintjük, rövid ideig pirítjuk, majd forró húslevessel felöntjük. Addig főzzük a mártást, míg be nem sűrűsödik. Ekkor beletesszük a lecsöpögtetett zöldbabot, sóval, borssal, citromlével, cukorral, foghagymával, kaporral és petrezselyemmel fűszerezzük. Végül beletesszük a simára kevert tejfölt. Még egyszer felforraljuk, majd 3-5 percig kis lángon összefőzzük.

Tanácsok:
Kemény tojással, főtt marhahússal v. sült hússal tállaljuk.


A receptet beküldte: bnedora


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott zöldbabom » Csirke Orly módon » Fokhagymás tejfölös kifli » Tejfölös-pudingos süti
» Brokkolis zöldbablevesem » Pörkölt zöldbabbal » Tejfölös bableves » Tejfölös kapros újburgonya
» Virslis zöldbabsaláta » Rakott tejfölös » Tejfölös édesség » Zöldbabos sertéshús
» Sajtos-tejfölös hús » Tejfölös lángos » Sajtos tejfölös csirke » Joghurtos tejfölös pite


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.