| Tejfölös zöldbab bécsi módon receptFőzelékek Hozzávalók: 1 kg vajbab 6 dkg vaj vagy margarin 1 fej hagyma 1 gerezd fokhagyma 3 dkg liszt egy kevés marhahúsleves 1-2 csokor kapor 1/2 csokor petrezselyem egy citrom leve egy csipetnyi cukor 2,5 dl tejföl só bors Elkészítés: A zöldbabot megmosszuk, megtisztítjuk, és kb. 3 cm hosszú darabokra vágjuk. A hagymákat megtisztítjuk, majd finomra vágjuk. A kaprot és a petrezselymet megmossuk, finomra vágjuk. A zöldbabot sós vízben nem túl puhára főzzük, kivesszük és lecsöpögtetjük. A v.hagymát forró vajban megfuttatjuk, liszttel meghintjük, rövid ideig pirítjuk, majd forró húslevessel felöntjük. Addig főzzük a mártást, míg be nem sűrűsödik. Ekkor beletesszük a lecsöpögtetett zöldbabot, sóval, borssal, citromlével, cukorral, foghagymával, kaporral és petrezselyemmel fűszerezzük. Végül beletesszük a simára kevert tejfölt. Még egyszer felforraljuk, majd 3-5 percig kis lángon összefőzzük. Tanácsok: Kemény tojással, főtt marhahússal v. sült hússal tállaljuk. A receptet beküldte: bnedora Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |