| Citrompuding receptSütemények, édességek Hozzávalók: 7 dkg vaj 15 dkg liszt 6 dl tej 2 citrom 14 dkg porcukor 8 tojás 1 kis tábla főzőcsokoládé 1 tejszínhabpótló por (Coop) 1 dl tej Elkészítés: Felolvasztok 5 dkg vajat, beleöntöm a lisztet, és kevergetve addig hagyom a tűzöm, amíg a liszt ki nem fehéredett. Habverővel kevergetem, miközben hozzáöntöm a tejet, és állandó keverés közben sűrű mártássá főzöm. A krémet a tűzről levéve langyosra hűtöm, belekeverem az egyik citrom lereszelt héját, kifacsart levét és 10 dkg porcukrot. Ha teljesen kihűlt, elkeverek benne 6 tojássárgáját, 2 egész tojást, végül a 6 tojás keményre vert fehérjéjét. Egy mély formát a maradék vajjal kikenek, porcukorral meghintek. Az alját és az oldalát meghámozott, vékony citromszeletekkel kirakom. Beletöltöm a felfújtmasszát. A sütőbe egy tepsibe vizet töltök, a sütőt begyújtom. Elkészítem a tejszínhabot. Ha a sütő már forró, és a víz is meleg, beleállítom a felfújtmasszával megtöltött edényt és letakarom. Addig gőzölöm, amíg a beleszúrt tűre nem tapad a ragacsos massza. A kész felfújtat forró tálra borítom, köré öntöm a felolvasztott csokoládét, tejszínhabot nyomok rá. A csokoládéból olvasztás előtt néhány apró darabkát levágok, és ezeket szúrom a tejszínbe. Melegen, hidegen egyaránt finom. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |