| Csokis rudacskák receptSütemények, édességek Hozzávalók: 5 dkg mazsola 50 ml konyak (brandy) 25 dkg csokis keksz 6 dkg vaj 40 dkg étcsokoládé 2 dl főzőtejszín Elkészítés: A mazsolát felfőzzük a brandyben. Amikor felszívódott az alkohol, levesszük a tűzről és félre tesszük. A kekszeket morzsává turmixoljuk egy robotgéppel, majd elkeverjük a mazsolával. Egy rúd sütőformát megtöltünk a morzsás masszával. A csokoládét feltörjük, és alacsony hőmérsékleten megolvasztjuk, közben belekeverjük a tejszínt. A csokis öntettel leöntjük a rudacskákat. 2 órán keresztül a hűtőszekrényben tartjuk – akkor jó, amikor megkeményedik a csoki. Tanácsok: Egyéb formákat is hasznosíthatunk, ha nincsen rúd sütőformánk. Keksz vagy sushi formákat is ki lehet próbálni! Remek snack teázás-kávézás mellé, akár egy ünnepi vacsora végén a desszert után is finom édesség a kávé mellé. A morzsához adhatunk darált diót , mogyorót is – mazsola helyett egyéb szárított gyümölccsel is elkészíthetjük. Ideális vendégváró édesség – sőt, remek ajándék is lehet pl karácsonyra. Elkészítési idő: 5 perc A receptet beküldte: MRG1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |