| Bagolyszem 2 receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók 10 dkg cukor 4 dkg kakaó 6 db tojás 1 mokkáskanál szódabikarbóna Krémhez 3 púpozott ek.rétesliszt 3 dl tej 20 dkg Rama 14 dkg porcukor 2 cs. vaníliás cukor 1 ek. kakaópor 4 db banán Mázhoz 10 dkg tortabevonó 5 dkg Rama Elkészítés: Elkészítés A tojások sárgáját a cukorral, kakaóval, szódabikarbónával jól kikeverjük, majd a felvert habot hozzákeverjük. Gáztepsibe sütőpapírt teszünk, vékonyan kikenjük Ramával, ráöntjük a masszát és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 8 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk. A lisztet a tejjel sűrűre főzzük és kihűtjük. A Ramát a cukorral kikeverjük, majd a főzött krémmel összekeverjük és elfelezzük. Az egyikbe a vaníliás cukrot, a másikba a kakaóport keverjük. A tésztára először a fehér, majd a barna krémet kenjük, erre rakjuk a 4 db banánt és feltekerjük. Csokimázzal bevonjuk a tetejét. Tanácsok: Tippek Egy éjszakára érdemes hűtőbe tenni a jobb szeletelhetőség miatt. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |