| Citromos joghurttekercs (Kata-féle) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 tojás 1 tojássárgája 60 g porcukor 1 tasak vaníliás cukor 80 g búzaliszt 1 késhegynyi sütőpor Krémhez 1 tasak (6 levél) lapzselatin 300 g joghurt 1 citrom leve 1 citrom reszelt héja 500 ml hideg habtejszín 100 g porcukor Elkészítés: A tepsit (40x30 cm) margarinozzuk, és kibéleljük sütőpapírral úgy, hogy a papír a tepsi szélét is befedje. A sütőt előmelegítjük. A tojást egy keverőedényben a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán 1 percig habosra verjük. A vanillincukorral elkevert porcukrot a tojáshoz adjuk, és további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a masszához szitáljuk, és a konyhai robotgép legalacsonyabb fokozatán sima tisztává keverjük. A tésztát a tepsibe öntjük, tetejét elsimítjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve), légkeveréses: kb. 200 °C (előmelegítve), gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve), sütési idő: kb. 10 perc. A megsült piskótalapot a tepsiből kivéve a sütőpapírral együtt hagyjuk hűlni. A lapzselatint a tasakon lévő használati utasítás szerint feloldjuk. A joghurtot a citrom levével és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük. A lapzselatinhoz először 4 evőkanál joghurtot adunk, majd hozzákeverjük a maradék joghurtot is. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük. Amint a massza zselésedni kezd, hozzáforgatjuk a krémhez a tejszínhabot. Amennyiben a krém nagyon lágy, tegyük a hűtőbe a megfelelő állag eléréséig. A piskótalapon a tölteléket egyenletesen elsimítjuk, és a lapot a hosszabbik oldala mentén feltekerjük. Legalább 2 órára a hűtőszekrénybe helyezzük. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |