| Csupa hab szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2 tasak zselatinpor 1 pohár (250 ml) tej 1 pohár (250 ml) cukor 450 g tejföl 450 g hideg habtejszín a jénai (25 x 35 cm-es) kikenéséhez: olaj a mázhoz: 5 evőkanál kakaópor 5 evőkanál cukor 1 tasak (8 g) zselatinpor 5 evőkanál tej 1 pohár hideg víz Elkészítés: A tejben feloldjuk a két tasak zselatinport, majd az edényt a tűzre tesszük, és melegíteni kezdjük. Addig kevergetjük, maíg elkezd gőzölni. Ha gőz tör fel, levesszük a tűzhelyről és hagyuk kihűlni a zselatinos tejet. Mixerrel habosra verjük a cukrot tejszínhabbal és a tejfölt is beleforgatjuk. A jénait kiolajozzuk. A cukros, tejfölös, tejszínes keverékhez hozzáadjuk a zselatinos tejet, és alaposan elkeverjük, hogy ne maradjanak bennecsomók. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |