| Citromos csirkeleves gombával receptLevesek Hozzávalók: 1 csirkeaprólék máj nélkül (50 dkg), 20 dkg gomba, 1 dl tejföl, 5 dkg cérnametélt, 1 tk. reszelt citromhéj, só, bors, citromlé Elkészítés: A csirkeaprólékot megmossuk, másfél liter vízben, sóval, borssal megfőzzük, majd leszűrjük. A húst kicsontozzuk, és a nagyon apróra vágjuk. Visszatesszük a levesbe, beletesszük az apróra vágott gombát, beleszórjuk a citromhéjat, majd forrástól számított 10 percig főzzük. Ez után hozzáadjuk a cérnametéltet, ízesítjük citromlével, és készre főzzük. Kevés, forrásban lévő levessel elkeverjük a tejfölt, majd a leveshez adjuk, még egyszer felforraljuk. A receptet beküldte: bnedora Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |