| Citromos avokádóleves (4 személyre) receptLevesek Hozzávalók: 2 nagyon érett avokádó, 2 dl tejszín, 0,5 dl száraz fehérbor, 7 dl tyúkhúsleves vagy zöldségerőleves, 1 evőkanál extra szűz olívaolaj, 1 citrom, só, frissen őrölt bors Elkészítés: Az avokádót kettévágjuk, magját kiemeljük, húsát a héjból kiskanállal kikaparjuk. Robotgépbe tesszük, hozzáadjuk a citrom levét, az olívaolajat, a bort és a leves felét. Sima, homogén krémmé keverjük. Belekeverjük a maradék levest és a tejszín felét. Sóval, borssal ízesítjük és 20 percre hűtőszekrénybe helyezzük. Fogyasztás előtt a maradék tejszínt kemény habbá verjük, és a kitálalt leves közepére halmozzuk. Tanácsok: Ha húslevest használunk - akár kockából készítjük, akár frissen - teljesen le kell zsírozni, különben a hideg avokádóleves tetején zsírkarikák fognak úszkálni. Az elkészítési időbe nem számoltam bele a hűtési időt! Nekem eddig tartott megcsinálni, de sokat pepecseltem vele! Elkészítési idő: 35 perc A receptet beküldte: nefis Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |