Tutireceptek.hu fejléc

Citromos avokádóleves (4 személyre) recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 nagyon érett avokádó,
2 dl tejszín,
0,5 dl száraz fehérbor,
7 dl tyúkhúsleves vagy zöldségerőleves,
1 evőkanál extra szűz olívaolaj,
1 citrom,
só,
frissen őrölt bors

Elkészítés:
Az avokádót kettévágjuk, magját kiemeljük, húsát a héjból kiskanállal kikaparjuk. Robotgépbe tesszük, hozzáadjuk a citrom levét, az olívaolajat, a bort és a leves felét. Sima, homogén krémmé keverjük. Belekeverjük a maradék levest és a tejszín felét. Sóval, borssal ízesítjük és 20 percre hűtőszekrénybe helyezzük.

Fogyasztás előtt a maradék tejszínt kemény habbá verjük, és a kitálalt leves közepére halmozzuk.

Tanácsok:
Ha húslevest használunk - akár kockából készítjük, akár frissen - teljesen le kell zsírozni, különben a hideg avokádóleves tetején zsírkarikák fognak úszkálni.

Az elkészítési időbe nem számoltam bele a hűtési időt! Nekem eddig tartott megcsinálni, de sokat pepecseltem vele!

Elkészítési idő: 35 perc

A receptet beküldte: nefis


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Citromos szelet 3 » Citromos keksz » Citromos finom álom » Citromos fügelekvár
» Citromos barackos muffin » Citromos krémes szelet » Joghurtos-Citromos süti » Citromos fincsi sajttorta
» Citromos sorbet » Citromos ricottakrém torta » Citromos cukkini » Citromos orjaleves
» Sajttorta (6-8 személyre) » Almás-citromos fasírt » Ünnepi sütemény citromosan » Citromos tej


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.