Tutireceptek.hu fejléc

Cigány lecsó (beás cigány hagyomány szerint) recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4db vörös hagyma
20dkg kolozsvári szalonna
kevés étolaj
2kgoldalas disznó húsból
2kávéskanál pirospaprika
izlé szerint ételizesitő
2kglecsó paprika
1kg paradicsom
kevés víz

Elkészítés:
A szalonnát megpirítom üvegesre,majd a kockára vágot hagymát hozzá pirítom.Felöntöm kevés vízzel.Majd pirospaprikát rá szórom.Következik a oldalas a paprika és a paradicsom.kb40/45 főzési ídő.Ezt lehet kissebb menyiségben is készíteni, persze kevesebb alapanyaggal.

Tanácsok:
Lassú közepes tűznél főzni.Bográcsban vagy üstben főzve a leg finomabb.A Dobai Somló hangja fesztiválon első helyezést ért el a cigány lecsóm ,a főzőversenyen nagyon büszke is vagyok rá.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: Orsós Kati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagyományos fánk » Tiramisu nagyi szerint » Lecsós máj » Babos lecsó
» Lecsós tarhonya (vegan) » Gombás-sajtos lecsó » Kolbászos lecsó egyszerűen » Francia zöldséges lecsó
» Cigánypecsenye másképp » Lecsóval töltött karaj » Lecsós -csirkemáj » Lecsós csirkemáj2
» Szalontüdő hagyományosan » Finomfőzelék (szerintem) » Hagyományos mézeskalács » Székely lecsó


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.