| Cigány lecsó (beás cigány hagyomány szerint) receptHúsételek Hozzávalók: 4db vörös hagyma 20dkg kolozsvári szalonna kevés étolaj 2kgoldalas disznó húsból 2kávéskanál pirospaprika izlé szerint ételizesitő 2kglecsó paprika 1kg paradicsom kevés víz Elkészítés: A szalonnát megpirítom üvegesre,majd a kockára vágot hagymát hozzá pirítom.Felöntöm kevés vízzel.Majd pirospaprikát rá szórom.Következik a oldalas a paprika és a paradicsom.kb40/45 főzési ídő.Ezt lehet kissebb menyiségben is készíteni, persze kevesebb alapanyaggal. Tanácsok: Lassú közepes tűznél főzni.Bográcsban vagy üstben főzve a leg finomabb.A Dobai Somló hangja fesztiválon első helyezést ért el a cigány lecsóm ,a főzőversenyen nagyon büszke is vagyok rá. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: Orsós Kati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |