Tutireceptek.hu fejléc

Chilis csirke földimogyoróval recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
500 g csirkemell filé
3 szál zöldhagyma
1 gerezd fokhagyma
1 darabka gyömbér
4 ek olaj (földimogyoró olaj)
3 szárított chilipaprika
80 g pirított földimogyoró
3 ek rizsbor
2 ek szójaszósz
1 ek cukor
1 ek almaecet
2 ek szezámolaj


Elkészítés:
A csirkemellet alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük és kb. 3 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és vékony karikákra vágjuk (a világosszöld szárát is). A fokhagymát és a gyömbért megtisztítjuk, finomra vágjuk. A chilipaprikát felaprítjuk.
A földimogyoró olajat felforrósítjuk a wokban, a fokhagymát, gyömbért és chilipaprikát hozzáadjuk és kb. fél percig folyamatos keverés közben pároljuk.
Beletesszük a húst és a földimogyorót és - ugyancsak állandóan kevergetve - kb. egy percig pirítjuk.
A rizsbort, a szójaszószt, az almaecetet, és egy csipet sót adunk hozzá és felforraljuk. Néhány percig pároljuk, majd hozzáadjuk a zöldhagymát és ismét összeforraljuk.
A szezámolajjal összekeverjük, ha szükséges utánaízesítjük és azonnal tálaljuk.


A receptet beküldte: Tikky


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Brokkolis csirkemell II. » Tepsis csirkemell gombával » Legfinomabb csirkemell » Angol csirkesaláta
» Csirkés karfiol » Magos csirkemellsaláta » Sajtos mustáros csirke » Csirkemell vagdalt
» Sajtos mandulás csirke » Sókéregben sült csirke » Szilvás csirke » Szalonnás csirkemellsült
» Csirkemáj rizottó » Filézett mexikói csirke » Byrjani csirke: » Baconszalonnás csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.