| Chilis csirke földimogyoróval receptHúsételek Hozzávalók: 500 g csirkemell filé 3 szál zöldhagyma 1 gerezd fokhagyma 1 darabka gyömbér 4 ek olaj (földimogyoró olaj) 3 szárított chilipaprika 80 g pirított földimogyoró 3 ek rizsbor 2 ek szójaszósz 1 ek cukor 1 ek almaecet 2 ek szezámolaj só Elkészítés: A csirkemellet alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük és kb. 3 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és vékony karikákra vágjuk (a világosszöld szárát is). A fokhagymát és a gyömbért megtisztítjuk, finomra vágjuk. A chilipaprikát felaprítjuk. A földimogyoró olajat felforrósítjuk a wokban, a fokhagymát, gyömbért és chilipaprikát hozzáadjuk és kb. fél percig folyamatos keverés közben pároljuk. Beletesszük a húst és a földimogyorót és - ugyancsak állandóan kevergetve - kb. egy percig pirítjuk. A rizsbort, a szójaszószt, az almaecetet, és egy csipet sót adunk hozzá és felforraljuk. Néhány percig pároljuk, majd hozzáadjuk a zöldhagymát és ismét összeforraljuk. A szezámolajjal összekeverjük, ha szükséges utánaízesítjük és azonnal tálaljuk. A receptet beküldte: Tikky Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |