Tutireceptek.hu fejléc

Chilis-brokkolis marhahúscsíkok recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg marhacomb (vagy bélszín)
1,5 ek szezámmag
1,25 dl marhaalaplé
2 ek szójaszósz
2 ek frissen reszelt gyömbér
2 gerezd fokhagyma
1 tk kukoricakeményítő
3 ek szezámolaj
1 nagyobb brokkoli
1 sárga v piros kaliforninai paprika
1 chili

Elkészítés:
1. A húst vékony csíkokra vágjuk, és összekeverjük 1 ek szezámmaggal.
2. Egy tálban simára keverjük az alaplét, a szójaszószt, a gyömbért, a fokhagymát és a kukoricakeményítőt.
3. Egy wokban vagy egy nagyobb serpenyőben felforrósítunk 1 ek szezámolajat, majd keverve-rázva pár perc alatt (3-4) megsütjük benne a marhahúst. A húst kiszedjük, és felretesszük.
4. A megmaradt olajat kiönjük a serpenyőből, papírral kitöröljük belőle az esetleg bennmaradt magokat.
5. A maradék olajat felforrósítjuk, és beletesszük a rózsáira szétszedett brokkolit, a vékony csíkokra vágott paprikát és a chilit. 2-3 percig keverve-rázva sütjük. Hozzákeverjük az alapkeveréket, lefedjük és kis lángon 2 percig sütjük.
6. Visszatesszük a serpenyőbe a húst, és időnként megkeverve addig sütjük (alacsony hőfokon), míg besűrűsödik a leve.
7. Megszórjuk a maradék szezámmaggal.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fűszeres-pácolt marhaszelet » Csirkés-sonkás rizs » Máj portugál módra » Csoda pecsenye
» Zöldséges csirke egyszerűen » Sertéskaraj gazdagon.... » Zsályás főtt karaj » Gombás-sonkás csirkemell
» Paradicsomos pulyka » Mélysütött húsgolyók » Göcsei aprópecsenye » Pincepörkölt vörösborral
» Mézes csirke 2. » Currys csirkemell Leona módra » Sajtos húscipó » Mézes-körtés oldalas


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.