| Chilis-brokkolis marhahúscsíkok receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg marhacomb (vagy bélszín) 1,5 ek szezámmag 1,25 dl marhaalaplé 2 ek szójaszósz 2 ek frissen reszelt gyömbér 2 gerezd fokhagyma 1 tk kukoricakeményítő 3 ek szezámolaj 1 nagyobb brokkoli 1 sárga v piros kaliforninai paprika 1 chili Elkészítés: 1. A húst vékony csíkokra vágjuk, és összekeverjük 1 ek szezámmaggal. 2. Egy tálban simára keverjük az alaplét, a szójaszószt, a gyömbért, a fokhagymát és a kukoricakeményítőt. 3. Egy wokban vagy egy nagyobb serpenyőben felforrósítunk 1 ek szezámolajat, majd keverve-rázva pár perc alatt (3-4) megsütjük benne a marhahúst. A húst kiszedjük, és felretesszük. 4. A megmaradt olajat kiönjük a serpenyőből, papírral kitöröljük belőle az esetleg bennmaradt magokat. 5. A maradék olajat felforrósítjuk, és beletesszük a rózsáira szétszedett brokkolit, a vékony csíkokra vágott paprikát és a chilit. 2-3 percig keverve-rázva sütjük. Hozzákeverjük az alapkeveréket, lefedjük és kis lángon 2 percig sütjük. 6. Visszatesszük a serpenyőbe a húst, és időnként megkeverve addig sütjük (alacsony hőfokon), míg besűrűsödik a leve. 7. Megszórjuk a maradék szezámmaggal. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |