| Céklasaláta főtt céklából receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 6-8 közepes cékla 3 evőkanál cukor 1 evőkanál 10%-os ételecet 1 kk őrölt kömény só Elkészítés: A céklákat alaposan megmosom, héjastól odateszem főni. Méretétől függ a főzési idő, kb 30 perc. Ha kihűlt, vékonyan lehámozom, hullámos reszelővel legyalulom. Így gusztusos, szép szeletek lesznek. Megszórom a cukorral, hozzáadom a többi ízesítőt és annyi hideg vízzel öntöm fel, hogy majdnem ellepje. Óvatosan összekeverem, hogy a szeletek ne törjenek, majd legalább egy éjszakára hűtőbe teszem. Másnap ha jól összeértek az ízek, még utána lehet ízesíteni, ha szükséges. Tanácsok: Tartósítószer nélkül is eláll pár napig a hűtőben, a leve is nagyon finom. A receptet beküldte: mmacus Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |