| Caipirinha zselé receptSütemények, édességek Hozzávalók: Kb. 6 lime (zöld citrom) Kb. 4 citrom 100 ml Cachaca (cukornádpálinka vagy fehér rum) 400 ml Gyömbéres üdítő (Canada Dry) 1 tasak Dzsemfix 1:1 900 g cukor 100 g barna cukor vagy nádcukor Elkészítés: A limeokat forró vízzel megmossuk, megszárítjuk, vékonyan meghámozzuk, és a héját nagyon apró csíkokra vágjuk. Valamennyi lime és citrom levét kifacsarjuk, a gyümölcsmagot eltávolítjuk, és 250 ml levet kimérünk. A lime és a citromkeveréket egy főzőedénybe tesszük, hozzáadjuk a Cachacát és a Canada Dry-t. A dzsemfixet 2 evőkanál cukorral elkeverjük, majd a gyümölcsléhez adjuk. Az elegyet felforraljuk, majd a maradék cukrot is hozzákeverjük. Az egészet állandó kevergetés mellett újra nagy lángon felforraljuk, legalább 2 percig zubogva forrni hagyjuk. A lime héját is a főzethez adjuk, és további 1 percig főzzük. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal előkészített üvegekbe töltjük. Jól lezárjuk, és 5 percre fejjel lefelé állítjuk. Míg az üvegek kihűlnek, többször megforgatjuk azokat, hogy a lime héja egyenletesen elosztódjon. Tanácsok: 100 ml Cachacát helyettesíthetjük 50 ml limelé és 50 ml Canada Dry hozzáadásával. A receptet beküldte: engleranita Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |