| Gyümölcsös habzóborzselé receptSütemények, édességek Hozzávalók: 20 dkg málna, 20 dkg ribizli, 20 dkg eper, 1 dl bodzavirág likőr, 2 evőkanál kristálycukor, fél zacskó zselatin, 4 dl spanyol habzóbor Elkészítés: A gyümölcsök szárát lecsipkedjük, megmossuk, lecsepegtetjük, majd hidegre tesszük. A habzóbort behűtjük. A zselatint a zacskón lévő utasítás szerint elkészítjük, langyosra hűtjük, és habüstbe téve hozzáadjuk a bodzalikőrt. Vízgőz fölött addig kevergetjük, amíg a zselatin és a likőr szirupos állagú nem lesz. Beletesszük a cukrot, és megvárjuk, amíg a kristályszemek elolvadnak benne, majd az edényt levesszük a vízgőzről, és félretesszük hűlni. Amikor a likőrös keverék kihűlt, hozzáöntjük a habzóbort, majd az egészet a behűtött tál gyümölcsre öntjük. A felszínre jövő gyümölcsszemeket visszanyomjuk a zselébe, és a tálat egy órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy a zselé megdermedjen. Tálalás előtt a formát forró vízbe merítjük, hogy a zselés gyümölcs leváljon az edény faláról, így könnyen tálra tudjuk borítani. Tortaszeletekre vágva, tejszínhabbal, vagy nélküle fogyasztva különleges nyári desszert. Másfajta gyümölcsből is elkészíthető, de ananászhoz, kivihez, fügéhez és papayához nem használhatunk zselatint. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |