| Búzapelyhes zellerkrémleves receptLevesek Hozzávalók: 1 kis alma nagyságú zellergumó, 3 dl tej, 1 csokor friss zellerlevél, 2 evőkanál búzapehely, 1 teáskanál citromlé, 1 teáskanál méz, 1 evőkanál vegeta, 1 csapott mokkáskanál törött fehér bors. Elkészítés: A zellert gondosan megtisztítom és megmosom. Apróra összevágva 5 dl vízben puhára főzöm. Leszűröm, és a tejjel meg a búzapehellyel péppé turmixolom. A zellerpépet beleöntöm a zeller főzőlevébe, belekeverem a törött borsot, a vegetát, a citromlevet és a mézet, valamint a finomra vágott zellerlevél felét. Folytonos kevergetés közben felforralom, és meghintem a megmaradt zellerzölddel. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |