Tutireceptek.hu fejléc

Búzapelyhes zellerkrémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 kis alma nagyságú zellergumó,
3 dl tej,
1 csokor friss zellerlevél,
2 evőkanál búzapehely,
1 teáskanál citromlé,
1 teáskanál méz,
1 evőkanál vegeta,
1 csapott mokkáskanál törött fehér bors.

Elkészítés:
A zellert gondosan megtisztítom és megmosom.
Apróra összevágva 5 dl vízben puhára főzöm.
Leszűröm, és a tejjel meg a búzapehellyel péppé turmixolom.
A zellerpépet beleöntöm a zeller főzőlevébe, belekeverem a törött borsot, a vegetát, a citromlevet és a mézet, valamint a finomra vágott zellerlevél felét.
Folytonos kevergetés közben felforralom, és meghintem a megmaradt zellerzölddel.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zellerkrémleves diétásan » Galyasági zellerkrémleves » Tejszínes zellerkrémleves » Zellerkrémleves egyszerűen
» Diétás zellerkrémleves » Zellerkrémleves » Rokfortos zellerkrémleves » Savanyú májleves
» Gyümülcsös tejleves » Savanyú aprólékleves » Kínai kel leves » Sajtos cukkini karika
» Diétás brownie » Táska, vagy batyú, leves » Török tejberizs light » Zöldborsós gombaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.