Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyasaláta, ahogy mi szeretjük recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1 kg burgonya
1 nagy fej vöröshagyma
5 dl húsleves
4 evőkanál borecet

4-5 db csemegeuborka
2 csokor snidling
20 dkg kolozsvári szalonna
10 dkg majonéz
1 dl tejföl

Elkészítés:
A burgonyát megmossuk, és héjában megfőzzük. A húslevest megmelegítjük, hozzáadjuk a borecetet. A burgonyát még melegen meghámozzuk és karikára vágva az ecettel elkevert húslevesbe, tesszük. Legalább egy órán át, állni hagyjuk, ez alatt a lé nagy részét a burgonya magába szívja. A vöröshagymát vékony karikákra vágjuk, a csemegeuborkát szintén fölszeleteljük, és óvatosan a burgonya közé keverjük. A majonézt simára eldolgozzuk a tejföllel, és a burgonyára öntjük, majd bőven megszórjuk a fölaprított snidlinggel. A szalonnát nagyon pici kockákra vágjuk, kisütjük és leszűrjük, majd a salátára hintjük.
Tálalás előtt legalább két órára behűtjük, hogy az ízek jól összeérjenek.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagymás burgonyasaláta » Hókifli, ahogy én csinálom » Krémsajtos burgonyasaláta » Tavaszi burgonyasaláta
» Szalonnás burgonyasaláta » Diétás burgonyasaláta » Martini ahogy én csinálom » Tiramisu ahogy én készítem
» Tofu ahogy én csinálom » Flódni, ahogy mi készítjük » Brassói, ahogy én készítem » Hókifli, ahogy én tudom
» Orosz burgonyasaláta » Burgonyasaláta almával » Pogi, ahogy én szeretem » Mediterrán burgonyasaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.