| Burgonyasaláta, ahogy mi szeretjük receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 1 kg burgonya 1 nagy fej vöröshagyma 5 dl húsleves 4 evőkanál borecet só 4-5 db csemegeuborka 2 csokor snidling 20 dkg kolozsvári szalonna 10 dkg majonéz 1 dl tejföl Elkészítés: A burgonyát megmossuk, és héjában megfőzzük. A húslevest megmelegítjük, hozzáadjuk a borecetet. A burgonyát még melegen meghámozzuk és karikára vágva az ecettel elkevert húslevesbe, tesszük. Legalább egy órán át, állni hagyjuk, ez alatt a lé nagy részét a burgonya magába szívja. A vöröshagymát vékony karikákra vágjuk, a csemegeuborkát szintén fölszeleteljük, és óvatosan a burgonya közé keverjük. A majonézt simára eldolgozzuk a tejföllel, és a burgonyára öntjük, majd bőven megszórjuk a fölaprított snidlinggel. A szalonnát nagyon pici kockákra vágjuk, kisütjük és leszűrjük, majd a salátára hintjük. Tálalás előtt legalább két órára behűtjük, hogy az ízek jól összeérjenek. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |