Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyás tésztába tekert virsli recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
A tésztához:

20 dkg főtt, áttört burgonya
20 dkg liszt
1 mk só
1 tojás
3 dkg margarin
1 csipet őrölt bors
1 gerezd zúzott fokhagyma

A töltéshez:

4 virsli
8 lapkasajt

A panírozáshoz:

kb. 8 dkg liszt
1 felvert tojás
1 ek tej
8 dkg zsemlemorzsa

A tálaláshoz:

ketchup

Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból rugalmas, jól nyújtható tésztát gyúrunk. Kissé lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk (kb. 3 mm vastagra).

A virsliket ketté vágjuk. Téglalapokat vágunk a tésztából, ráteszünk 1 lapkasajtot, egy virslit, és feltekerjük. A többinél is így járunk el.

Mindegyik rudacskát lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Lassú tűznél felhevített olajban kisütjük.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Virslis kukoricasaláta. » Burgonyás-kolbászos omlett » Virslicsoda » Burgonyás cukkínis lepény
» Húspástétom tésztában » Káposztás virsli tésztában » Csirkehúsos burgonyasaláta » Virslis csiha biga
» Karácsonyi burgonyasaláta » Csirkemell zabtésztában » Békacombok sörtésztában » Burgonyás-tepsis csirke
» Burgonyás piskóta » Virslis lángos » Virslis burgonygombóc » Csirkeragu sajttésztában


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.