| Burgonyás tésztába tekert virsli receptHúsételek Hozzávalók: A tésztához: 20 dkg főtt, áttört burgonya 20 dkg liszt 1 mk só 1 tojás 3 dkg margarin 1 csipet őrölt bors 1 gerezd zúzott fokhagyma A töltéshez: 4 virsli 8 lapkasajt A panírozáshoz: kb. 8 dkg liszt 1 felvert tojás 1 ek tej 8 dkg zsemlemorzsa A tálaláshoz: ketchup Elkészítés: A tészta hozzávalóiból rugalmas, jól nyújtható tésztát gyúrunk. Kissé lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk (kb. 3 mm vastagra). A virsliket ketté vágjuk. Téglalapokat vágunk a tésztából, ráteszünk 1 lapkasajtot, egy virslit, és feltekerjük. A többinél is így járunk el. Mindegyik rudacskát lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Lassú tűznél felhevített olajban kisütjük. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |