Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyás-sajtos csíkok recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
1 tojás
1 teáskanál só
20 dkg reszelt sajt
20 dkg főtt, áttört burgonya
25 dkg margarin
30 dkg liszt

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, még melegen áttörjük, és hagyjuk kihűlni. A lisztbe belekeverjük a sót. A margarint és a reszelt sajtot elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a tojássárgát, majd a masszát összegyúrjuk. Egyórai pihentetés után vékonyra nyújtjuk, és derelyemetszővel ujjnyi széles csíkokra vágjuk. Tepsibe rakosgatjuk, tojásfehérjével megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon pirosra sütjük.


A receptet beküldte: Katalin1962


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pirított chilis húscsíkok » Vegyes húscsíkok » Tejfölös pulykacsíkok » Karajcsíkok fügés raguval
» Csípős csirkemell csíkok » Mustáros csirkemellcsíkok » Bakonyi sertéscsíkok » Édes-savanyú sertéscsíkok
» Húscsíkok magos bundában » Burgonyás-sajtos rúd » Wokban sült sertéscsíkok » Rokfortos csirkecsíkok
» Húsi csíkok zöldséggel. » Fűszeres karajcsíkok » Csírke csikok finoman » Chilis csirkemell csíkok


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.