Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyás knédli forró krumpliból recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
80 dkg forró krumpli
40 dkg dara
10 dkg zsír
szalonna vagy vaj
1-2 tojás vagy csak a sárgája
fél kanálnyi só
(pirított zsemlekockák)

Elkészítés:
gyúródeszkára szórjuk a darát és bele az áttört forró burgonyát. Hozzáadjuk a tojást, a sót és összedolgozzuk tésztává. A tésztához adhatunk pirított zsemlekockákat is. Kis kerek gombócokat formázunk és kb. 15 percig főzzük őket. A kifőtt gombócokat kivesszük, szétrakjuk, vajjal, szalonnával vagy zsírral megkenjük (megszórhatjuk pirított zsemlemorzsával) és párolt káposztával húshoz adjuk körítésként.

Tanácsok:
Ugyanebből a tésztából nagyon finom a gyümölccsel töltött gombóc.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» "Forró csoki" » Fahéjas forró csoki » Burgonyás cukkinifasírt » Burgonyás pogácsa
» Burgonyás zöldségsaláta » Burgonyás-tepsis csirke » Káposztás knédli update1 » Light forró csokoládé
» Sajtos-burgonyás pogácsa » Kelt burgonyás pogács » Sós, burgonyás kifli » Szalonnás burgonyasaláta
» Burgonyás fánk virslivel » Burgonyasaláta sütőtökkel » Burgonyás sós teasüti » Forró krémcsoki


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.