| Bugaci tarhonyás hús bográcsban receptEgytálételek Hozzávalók: 20 dkg. füstölt szalonna, 30 dkg. száraz tarhonya, 60 dkg. marhafartő, 2 db. zöldpaprika, 1 db. paradicsom, őrölt bors, só, 15 dkg. vöröshagyma, 40 dkg. burgonya, 2-3 gerezd fokhagyma. Elkészítés: A bográcsban kb. 10 dkg. füstölt szalonna zsírját kiolvasztjuk, majd belerakjuk a finomra vágott vöröshagymát és üvegesre pirítjuk. Hozzátesszük a felkarikázott paprikát, a kockára vágott paradicsomot és a zúzott fokhagymát. Ha átpuhult, a tűzről levéve pirospaprikával színezzük, aláöntünk egy kevés vizet és hozzáöntjük a felkockázott marhafartőt is. Előbb erősebb, később lassú tűzön majdnem készre főzzük az alapot.Ha megfelelő, akkor az alapot kivesszük. A bogrács tesszük a maradék szalonnát kockára vágjuk, és zsírjára pirítjuk. Most hozzáadjuk tarhonyát és aranysárgára pirítjuk. Kevés vizet aláöntve átkeverjük, majd annyi hideg vizet töltünk hozzá, hogy az a tarhonyát ellepje. Ha felforrt beletesszük a kockára vágott burgonyát,kissé később az alapot is. Jól összekeverjük, parázson főzzük mindaddig, amíg a levét elfövi. Savanyúsággal vagy friss salátával és kellemesen hűs fröccsel kínáljuk. Tanácsok: Régi pásztorhagyományok emlékét idéző étek. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |