| Brownie torta mascarponekrémmel. receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: * 1 bögre víz * 5 ek keserű kakaópor * 2 bögre finomliszt * 1 bögre kristálycukor * 1 ek szódabikarbóna * 1 dl natúr joghurt * 1 cs vaníliás cukor * 2 tojás * 20 dkg margarin * fél tábla 60-70 %-os, jó minőségű étcsokoládé A krémhez: * 4 púpos ek liszt * fél l tej * 1 margarin * 25 dkg porcukor * 25 dkg mascarpone (elhagyható) * 1 vaníliarúd * reszelt citromhéj Elkészítés: A tésztához a vizet lábasba öntjük, a margarinnal és a kakaóval állandó keverés mellett fölforraljuk. A lisztet a cukorral, a vaníliás cukorral és a szódabikarbónával elkavarjuk, hozzáadjuk a margarinos vízhez, majd belekeverjük a joghurtot, a tojást és a darabokra tört étcsokit is. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük. A krémhez a lisztből és a tejből állandó kevergetés mellett sűrű krémet főzünk, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, teszünk hozzá reszelt citromhéjat, egy vaníliarúd kikapart belsejét és a mascarpone sajtot (ez utóbbi el is hagyható, úgy is nagyon finom krémet kapunk). Ha a krém kihűlt, habverővel jó alaposan összedolgozzuk a kettőt. A tésztát egy éles késsel két lapba vágjuk, és megtöltjük a krémmel. Bevonjuk a süti tetejét és oldalát is, tetszés szerint díszítjük, olvasztott csokival megcsorgatjuk, esetleg felvert tejszínhabbal megkenjük. Tanácsok: sütési hőfok: 180 °C sütési mód: hőlégkeveréses Jó étvágyat! :) A receptet beküldte: Ninion Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |