| Brokkolival töltött cannelloni mozzarellával receptTésztafélék Hozzávalók: 50 dkg brokkoli só, szódabikarbóna 20 dkg ricotta vagy túró 1 dl tejföl őrölt fehérbors 1 cs lasagnetészta 20 dkg mozzarella sajt 5 dkg vaj Elkészítés: A brokkolit rózsáira szedjük, és sós-szódabikarbónás vízben pár percig főzzük vigyázva, hogy ne essen szét. A ricottát (túrót) áttörjük, belekeverjük a tejfölt, sózzuk, enyhén megborsozzuk, és hozzákeverjük a brokkolirózsákat. A lasagnelapokat sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd vágódeszkára egymás mellé fektetjük. Mindegyik tésztalap egyik végébe kg 2 ek. tölteléket helyezünk, majd feltekerjük. Kivajazott tepsibe vagy üvegtálba szorosan egymás mellé fektetjük, megszórjuk reszelt mozzarellával. Forró 190 C fokos sütőben 20 percet sütjük. A receptet beküldte: Polli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |