Tutireceptek.hu fejléc

Karamell öntet recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
15 dkg barnacukor
2 teáskanál víz
1 dl tejszín
csipet só

Elkészítés:
A cukrot a vízzel egy lábosban folyamatosan kevergetve olvasszuk fel és karamellizáljuk. A tejszínt forrósítsuk fel és adjuk óvatosan a sóval együtt a cukorhoz, kevergetve főzzük pár percig, illetve amíg kívánt sűrűségű nem lesz a karamell.

Tanácsok:
Melegen sütik díszítéséhez kiváló, hidegen öntetként használható, de a mennyiség emelésével tölteléknek is jó.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karamellás almás krémes » Tejkaramella szelet » Fokhagymás-joghurtos öntet » Pirított karamellás dió
» Karamellás fincsi krémes » Zöldfűszere öntet » Könnyű mediterrán öntet » Hagymás sajtöntet tésztára
» Öntet salátákhoz » Karamell krém » Karamelles mogyorós csoki » Meggyöntet
» Karamellás gesztenyetorta » Kalács csokiöntettel » Szójás-gyömbéres öntet » Csokoládékocka karamellel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.