| Brokkolikrémleves pirított fenyőmaggal receptLevesek Hozzávalók: 40 dkg brokkoli 6 dl tyúkhúsleves (kockából) 2 dl tejszín 2 evőkanál liszt 5 dkg margarin 1 evőkanál fenyőmag reszelt szerecsendió őrölt fehér bors só Elkészítés: A fenyőmagot forró margarinon megpirítjuk, majd a serpenyőből kivesszük, és félretesszük. A rózsáira szedett brokkolit a visszamaradt zsiradékon megpároljuk, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. Néhány szép rózsát félreteszünk, a többit fel-öntjük a húslevessel. A tejszínből és a lisztből készült habarással sűrítjük. A tűzről levesszük, botmixerrel turmixoljuk, majd még egyszer felforraljuk. A tejszínes krémlevest csészébe szedjük, a félretett brokkolival és a pirított fenyőmaggal tálaljuk. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |