| Brokkolikrémleves mozzarella falatokkal receptLevesek Hozzávalók: kb. 50 dkg brokkoli 2 gombóc mozzarella rizs főzőleve (annyi, hogy bőven ellepje a brokkolit) 3-4 kisebb babérlevél 1 evőkanál aprított petrezselyem 1 kisebb szál zellerzöld só bors (annak aki szereti, én nem tettem bele) Elkészítés: rizsfőzés után nem öntjük ki a főzőlevet, hanem átszűrjük a rizst, és a levét egy másik fazékba csurgatjuk - ha a rizs jobban megfőtt a kelleténél és elég sűrű a leve, akkor a legjobb. Ezután a fazékba beletesszük a friss, megtisztított, falatnyi darabokra vágott brokkolit (vagy ha fagyasztott brokkolit vettünk, akkor egyszerűen csak beledobjuk a darabokat a lébe). Ha nem lepi el a brokkolit, akkor pótoljuk egy kis vízzel. Adjuk hozzá a babérlevelet és a sót. Tegyük fel főni a rizslében lévő brokkolit. Vágjuk apróra a petrezselymet és a zellerzöldet, és adjuk a felforrt léhez, főzzük a brokkolit puhára (általában 15 perc elég). Ha a brokkoli már puha, vegyük le a tűzről és törjük össze a brokkolit, vagy turmixoljuk botmixerrel. Majd hagyjuk hűlni, és amikor már csak kellemesen meleg, vegyük elő a mozzarellát, vágjuk apró kockákra. Adjunk minden adaghoz fél mozzarellányi adagot, és keverjük jól össze, tálaljuk. Tanácsok: Én akkor szeretem a legjobban, ha már legalább 1 napot állt a hűtőben és jól összeértek az ízek. Jó étvágyat kívánok! :) A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |