| Marinált mozzarella receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: 30 dkg mozzarellasajt 1 evőkanál vörös bors 3-4 gerezd fokhagyma 4 evőkanál borecet 4 evőkanál olívaolaj 1-1 csokor friss oregánó és kakukkfű 1 kicsi uborka 1 kis fej radiccio saláta Elkészítés: A mozzarellát apró kockára vágjuk. A vörös borsot mozsárban durvára törjük, a fokhagymát összezúzzuk. A borecetet elkeverjük az olívaolajjal, hozzáadjuk a vörös borsot, a fokhagymát, a fölaprított oregánót és a kakukkfüvet. Az egészet a sajtkockákra öntjük, és egy órán át érleljük, közben néhányszor óvatosan átforgatjuk. Az uborkát a sajthoz hasonló nagyságúra daraboljuk és a marinált sajthoz, adjuk. A radicciósalátát megmossuk, lecsöpögtetjük. A külső, nagyobb leveleket egymás mellé fektetjük és a marinált sajttal megtöltjük. A maradék apróbb leveleket vékonyra szeljük, és a tetejére szórjuk. Behűtve kínáljuk. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |