| Borzas Kata receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 tojás sárgája 15 dkg Rama 10 dkg cukor 40 dkg liszt 1 cs. sütőpor, kevés tej Töltelékhez: 4 tojás habja 15 dkg cukor 10 dkg dió, vagy mák,lehet akár mazsola,vagy bármilyen gyümölcs is -tetszés szerint variálható Elkészítés: A margarint csipet sóval habosítjuk,hozzáadjuk a cukrot, majd a tojássárgákat, végül a sütőporos,szitált lisztet, s annyi tejet ,amennyitől nyújtható tésztát kapunk. A tészta 2/3 részét kikent,lisztezett tepsibe fektetjük,akár lekvárt is tehetünk rá,majd rákenjük az összeállított tölteléket. A töltelékhez először a habot verjük fel,hozzá a cukrot,majd a többi hozzávalókat adjuk.A maradék tésztát is kinyújtjuk,ujjnyi széles csíkokat vágunk, s rácsozva tesszük a töltelék tetejére. A rácsot megkenhetjük tojással,s így szép pirosra pirul. A receptet beküldte: KANÁRI Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |