Tutireceptek.hu fejléc

Borzas gyümölcsös-túrós recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta:

20 dkg liszt
15 dkg vaj
1 tojás sárgája
3-4 evőkanál tejföl
fél csomag sütőpor
5 dkg cukor
2 evőkanál kakaópor,
csipet só.

Krém:

25 dkg túró
2 tojás
2 evőkanál vanília pudingpor
10 dkg cukor
2 dl tejföl
2 cs. vaníliás cukor
reszelt citromhéj
tetszés szerinti gyümölcs, vagy befőtt.

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és a mélyhűtőbe tesszük.
A krémhez a túrót elkeverjük a tojás sárgájával, cukrokkal, a pudingport a tejföllel simára keverjük majd a túróhoz adjuk.
A tojások fehérjét sóval kemény habbá verjük. Óvatosan a túrós krémhez keverjük. Egy tortaformát (23cm) kivajazzuk, lisztezzük és a mélyhűtőből kivett tésztának a felét almareszelőn belereszeljük. Ráöntjük a krémet és a gyümölcsöt belenyomkodjuk, vagy kockázzuk. A maradék tésztát ráreszeljük a krémre.
Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 30 percig sütjük.
Ha kihűlt, megszórjuk porcukorral és felszeleteljük.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Borzaska » Borzas csirkemellfilé » Borzas túrós » Borzas sajtos
» Borzas sertésmáj » Borzas pogácsa » Túrós Borzas Kata » Borzas Zserbó
» Borzaskata » Borzashús » Mátrai Borzaska » Földimogyorós borzaska
» Gyümölcsös-túrós rakottas » Borzas Kata » Borzas Kati » Meggyes borzaska


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.