| Borzas gyümölcsös-túrós receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: 20 dkg liszt 15 dkg vaj 1 tojás sárgája 3-4 evőkanál tejföl fél csomag sütőpor 5 dkg cukor 2 evőkanál kakaópor, csipet só. Krém: 25 dkg túró 2 tojás 2 evőkanál vanília pudingpor 10 dkg cukor 2 dl tejföl 2 cs. vaníliás cukor reszelt citromhéj tetszés szerinti gyümölcs, vagy befőtt. Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és a mélyhűtőbe tesszük. A krémhez a túrót elkeverjük a tojás sárgájával, cukrokkal, a pudingport a tejföllel simára keverjük majd a túróhoz adjuk. A tojások fehérjét sóval kemény habbá verjük. Óvatosan a túrós krémhez keverjük. Egy tortaformát (23cm) kivajazzuk, lisztezzük és a mélyhűtőből kivett tésztának a felét almareszelőn belereszeljük. Ráöntjük a krémet és a gyümölcsöt belenyomkodjuk, vagy kockázzuk. A maradék tésztát ráreszeljük a krémre. Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 30 percig sütjük. Ha kihűlt, megszórjuk porcukorral és felszeleteljük. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |