| Borsodó nálunk receptSütemények, édességek Hozzávalók: 10 egész tojás 40 dkg cukor 7,5 dl fehérbor 3 dl víz 1 teáskanál liszt 1 citrom leve és reszelt héja 30 dkg háztartási keksz Elkészítés: Az egészben hagyott kekszeket vagy egy nagyobb üvegedénybe, vagy több kisebb pl. kompótos tálkákba rakom. A tojásokat beleütöm egy magas, legalább 4-5 literes fazékba, beleszórom a cukrot, a pici lisztet, hagyományos habverővel simára keverem. Hozzáadom a vizet és a bort, jól megkeverem Ha édes a bor, akkor lehet, hogy kevesebb cukor is elég. Alágyújtok a fazéknak, és folyamatosan kevergetem a habverővel az elegyet, míg jól átforrósodik a sodó és kezd sűrűsödni. A keverést nem szabad abbahagyni. Akkor jó, amikor szinte a fazék aljáig az egész folyadékból hab lesz. A legvégén teszem bele a citrom levét és a reszelt héját. Még forrón ráöntöm a kekszre. Télen jó hideg kamrában másnapra lehűl, a kekszek megpuhulnak. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |