Tutireceptek.hu fejléc

Almakoch recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
10 felkarikázott kifli
10 alma lereszelve
kb. 8 dl tej
5 ek cukor
2 tojás
2 ek tejföl
10 dkg darált dió
fahéj
szegfűszeg
vaníliás cukor
vaj az edény kikenéséhez

Elkészítés:
A kifliket 1,5-2 cm vastagságúra szeleteljük, és éjszakára száradni hagyjuk.
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, a szegfűszeggel, a fahéjjal és a vaníliás cukorral ízesítjük.
Egy tepsit kikenünk vajjal.
A tejben feloldjuk a cukrot, majd belemártogatjuk a kiflikarikák felét – ez lesz az alsó réteg.Erre rászórjuk a darált diót. A reszelt almát kinyomkodjuk, és egyenletesen elosztjuk a kiflirétegen, majd ráhelyezzük a maradék tejben áztatott kiflikarikákat.
A tojásokkal a tejfölt felverjük, hozzákeverjük a megmaradt cukros tejet, és egyenletesen elosztva ráöntjük a kifliszeletekre.
Kb. 30-perc alatt aranybarnára sütjük, porcukorral meghintve tálaljuk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokoládés tekercs » Lívia-féle joghurttorta » Ananászos flan » Tolófánk
» Csacsifüle » Karácsonyi mézes, finom puha » Óriás gyümölcsös túrórúd » Marcipános-túrós kalács
» Piskóta zabkorpából » Krémes isler » Kókuszcsókok » Sárgabarack parfé
» Ananászos karikák » Csokoládétorta gyümölcsökkel » Sportszelet /saját recept/ » Joghurtos baracktorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.