| Almakoch receptSütemények, édességek Hozzávalók: 10 felkarikázott kifli 10 alma lereszelve kb. 8 dl tej 5 ek cukor 2 tojás 2 ek tejföl 10 dkg darált dió fahéj szegfűszeg vaníliás cukor vaj az edény kikenéséhez Elkészítés: A kifliket 1,5-2 cm vastagságúra szeleteljük, és éjszakára száradni hagyjuk. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, a szegfűszeggel, a fahéjjal és a vaníliás cukorral ízesítjük. Egy tepsit kikenünk vajjal. A tejben feloldjuk a cukrot, majd belemártogatjuk a kiflikarikák felét – ez lesz az alsó réteg.Erre rászórjuk a darált diót. A reszelt almát kinyomkodjuk, és egyenletesen elosztjuk a kiflirétegen, majd ráhelyezzük a maradék tejben áztatott kiflikarikákat. A tojásokkal a tejfölt felverjük, hozzákeverjük a megmaradt cukros tejet, és egyenletesen elosztva ráöntjük a kifliszeletekre. Kb. 30-perc alatt aranybarnára sütjük, porcukorral meghintve tálaljuk. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |