| Kevert túrófánk receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg túró 3 egész tojás 1 kispohár tejfel 25 dkg liszt 1/2 csg sütőpor csipet só Elkészítés: A túrót összetöröm, tojásokkal, tejfellel alaposan összekavarom. Liszttel összekeverem a sót, sütőport, és a túrós masszához öntöm, csomó mentesre kavarom, és pihentetem egy kicsit. Bő, két-három ujjnyi forró olajba kanállal nagyobb diónyi gombóckákat szaggatok, szép pirosra megsütöm. Még melegen vaníliás cukorral megszórom, vagy savanykás lekvárt adunk hozzá. Tanácsok: Duplájára megnőnek, és az olajban maguktól is megfordulnak, ezért egyszerre keveset kell bele tenni. A masszát el lehet készíteni sokkal hamarabb, mint ahogy sütnénk. Nagyon kiadós, és finom, könnyű a tésztája. Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: csibiusz Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |