Tutireceptek.hu fejléc

Kevert túrófánk recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg túró
3 egész tojás
1 kispohár tejfel
25 dkg liszt
1/2 csg sütőpor
csipet só

Elkészítés:
A túrót összetöröm, tojásokkal, tejfellel alaposan összekavarom.
Liszttel összekeverem a sót, sütőport, és a túrós masszához öntöm, csomó mentesre kavarom, és pihentetem egy kicsit.
Bő, két-három ujjnyi forró olajba kanállal nagyobb diónyi gombóckákat szaggatok, szép pirosra megsütöm.
Még melegen vaníliás cukorral megszórom, vagy
savanykás lekvárt adunk hozzá.

Tanácsok:
Duplájára megnőnek, és az olajban maguktól is megfordulnak, ezért egyszerre keveset kell bele tenni.
A masszát el lehet készíteni sokkal hamarabb, mint ahogy sütnénk.
Nagyon kiadós, és finom, könnyű a tésztája.

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: csibiusz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kevert meggyes-csokis süti » Sütőben sült túrófánk » Diós kevert süti » Kevert almafánk
» Egyszerű kevert mézes » Mákos kevert almával » Kevert kókuszos » Diós kevert
» Bálint-napi túrófánkok » Kevert kuglóf 01 » Karácsonyi kevert süti » A legjobb túrófánk
» Kefíres kevert süti » Kakaós kevert » Kevert gyümölcs süti » Kevert sütemény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.