| Boros csirkemell párolt erdei gombával receptHúsételek Hozzávalók: 4 szelet csirkemell filé só, őrölt bors 4 evőkanál olaj 1 dl száraz fehérbor 1 dl szárnyashús leves 1 kockákra vágott vöröshagyma 30 dkg vegyes erdei gomba felszeletelve 1 evőkanál étkezési keményítő 1 csokor apróra vágott koriander 1 csokor felaprított metélőhagyma Elkészítés: A csirkemell filéket sózzuk, borsozzuk, majd forró olajon minden oldalukon megsütjük. Felengedjük a borral és a húslevessel; puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. Kivesszük a serpenyőből és tálalásig melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékban megfuttatjuk a hagymát, majd rádobjuk a gombakeveréket. Óvatosan sózzuk, borsozzuk, hogy a gomba íze jól érvényesülhessen. Rázogatva megpároljuk. A keményítőt néhány kanálnyi vízben simára keverjük és besűrítjük a gombát vele. A filéket felszeleteljük, a gombát mellékanalazzuk. A korianderrel és a metélőhagymával meghintve tálaljuk. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |