Tutireceptek.hu fejléc

Borjútekercs boros mártásban recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
80 dkg borjúfilé (egészben),
10 dkg gouda sajt,
10 dkg aszalt barack,
80 dkg burgonya,
5 dkg vaj,
2 dl tej
2 evőkanál olaj,
2 dl marhahúsleves (kockából),
2 dl tejszín,
fél dl fehérbor,
1 evőkanál citromlé.

Elkészítés:
A húst megtisztítjuk, lehártyázzuk, megmossuk. Hosszában éles késsel átszúrjuk. A sajtot és az aszalt barackot kis darabokra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kis kockákra vágjuk.
A burgonyát annyi sós vízben, ami éppen ellepi, puhára főzzük. Még melegen áttörjük, a vajjal és a tejjel habosra keverjük. A húsba töltjük a sajtot és a barackot, a végeit összetűzzük. Kívülről bedörzsöljük sóval és borssal. A sütőt előmelegítjük. Az olajat felforrósítjuk egy nagy serpenyőben, és a húst körös-körül megpirítjuk benne. Áttesszük egy tepsibe, és a sütőben kb. 20 percig sütjük. Közben a serpenyőben visszamaradt zsiradékba öntjük a marhahúslevest és a tejszínt. Felére beforraljuk, hozzáadjuk a bort, a citromlével, sóval és borssal ízesítjük. A húst szeletekre vágjuk, a mártással és burgonyapürével körítve tálaljuk.


A receptet beküldte: kontitibi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ketchupos-fehérboros hús » Boros mézes tea » Dunántúli vörösboros karaj » Fehérboros gombamártás
» Boros, fűszeres báránysült » Boros Süti » Vörösboros zselé » Boros kelt rétes
» Vörösboros máj » Fehérboros rostélyos » Boros sósrúd » Vörösboros csülökgulyás
» Boros házinyúl » Boros libapecsenye » Karaj mustármártásban » Bíboros kehely 2


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.