| Borjútekercs boros mártásban receptHúsételek Hozzávalók: 80 dkg borjúfilé (egészben), 10 dkg gouda sajt, 10 dkg aszalt barack, 80 dkg burgonya, 5 dkg vaj, 2 dl tej 2 evőkanál olaj, 2 dl marhahúsleves (kockából), 2 dl tejszín, fél dl fehérbor, 1 evőkanál citromlé. Elkészítés: A húst megtisztítjuk, lehártyázzuk, megmossuk. Hosszában éles késsel átszúrjuk. A sajtot és az aszalt barackot kis darabokra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kis kockákra vágjuk. A burgonyát annyi sós vízben, ami éppen ellepi, puhára főzzük. Még melegen áttörjük, a vajjal és a tejjel habosra keverjük. A húsba töltjük a sajtot és a barackot, a végeit összetűzzük. Kívülről bedörzsöljük sóval és borssal. A sütőt előmelegítjük. Az olajat felforrósítjuk egy nagy serpenyőben, és a húst körös-körül megpirítjuk benne. Áttesszük egy tepsibe, és a sütőben kb. 20 percig sütjük. Közben a serpenyőben visszamaradt zsiradékba öntjük a marhahúslevest és a tejszínt. Felére beforraljuk, hozzáadjuk a bort, a citromlével, sóval és borssal ízesítjük. A húst szeletekre vágjuk, a mártással és burgonyapürével körítve tálaljuk. A receptet beküldte: kontitibi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |