Tutireceptek.hu fejléc

Borjúhússal töltött karalábé recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 új karalábé
5 dkg vaj
1 fej vöröshagyma
20 dkg darált borjúhús
10 dkg előfözött rizs
2 tojás
fél dl tejszin
fél csokor petrezselyem
2 evőkanál tejföl
só, bors, vegeta

Elkészítés:
Hámozzuk meg és vágjuk ketté a karalábékat, vájjuk ki a belsejüket. A kivájt darabokat tegyük félre, ebböl lesz a köretnek való főzelék. A vajat olvasszuk föl és fonnyasszuk meg benne a finomra vágott hagymát. Keverjük el a borjúhússal és a rizzsel, a tojásokkal gyúrjuk össze, sózzuk és borsozzuk, majd ezzel a masszával töltsük meg a karalábékat. Egy lábasba annyi vizet tegyünk forrni, hogy épp ellepje a karalábékat és enyhén sózzuk is meg. Amikor megfőttek a karalábék, vegyük ki a vizből. Egy másik edénybe olvasszunk még egy kevés vajat, piritsuk meg benne a kivájt karalábé darabokat és a főzővizből engedjük föl. Készitsünk világos rántást, szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel és sűritsük be vele a főzeléket. A töltött karalábét tegyük tányérra, merjük köré a főzeléket és ha szeretjük, izesitsük tejföllel.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: Kiss Ildikó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Baranyai töltött szűz » Erdélyi töltött csirke » Hússal töltött cannelloni » Töltött alma
» Galyasági töltött tojás » Töltött pizza (calzone) » Töltött fogoly » Bécsi töltött fánk
» Gombával töltött tojás » Virslivel töltött csirke » Rántott töltött máj » Libamájjal töltött fürj
» Töltött párizsi » Töltött patisszon » Karalábés húsgombóc » Sonkás töltött krumpli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.