| Borjúfilé olivabogyós palacsintában receptHúsételek Hozzávalók: 4 szelet borjúfilé (egyenként 10 dkg) 4 tojás 4 evőkanál liszt 1/8 liter tej 12 szem paprikával töltött olívabogyó fél csokor petrezselyem 3 evőkanál olvasztott vaj 4 szelet füstölt szalonna 2 evőkanál étolaj 4 közepes nagyságú paradicsom 2 mogyoróhagyma 3 evőkanál száraz sherry 2 dl tejszín só bors némi fejes saláta Elkészítés: A tojásokat a liszttel és a tejjel sima tésztává keverjük. Az olajbogyókat vékony szeletekre vágjuk, és a petrezselymet is felaprítjuk. 2 evőkanál zsiradékban kisütünk egymás után négy palacsintát, mégpedig úgy, hogy amikor még csak az egyik oldaluk sül, akkor a tészta tetejét megszórjuk az olajbogyóval és a petrezselyemmel. Ezután megfordítjuk, és rövid ideig még így is sütjük őket. A kész palacsintákat melegen tartjuk. A borjúfiléket körbetekerjük 1-1 szelet füstölt sonkával, amit konyhai főzőmadzaggal oda is erősítünk a húsra. Mindkét oldalát forró olajban 4-5 percig sütjük. A paradicsomot cikkekre vágjuk, és 5 percig sütjük őket, a hús mellett, a serpenyőben. A tűzrúl levéve mindkettőt melegen tartjuk. A maradék zsiradékot is beleöntjük a serpenyőbe, és ebben megdinszteljük az apróra vágott mogyoróhagymát. Ezután felöntjük a sherry-vel és a tejszínnel, és kicsit felfőzzük. Sóval, borssal fűszerezzük. A húst és a paradicsomot is ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és a palacsintán valamint a salátaleveleken elhelyezve tálaljuk. Elkészítési idő: 80 perc A receptet beküldte: Kiss Ildikó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |