| Borjúcsülök pékné módra diszkoszban sütve receptEgytálételek Hozzávalók: 80 dkg borjú csülök csont nélkül, 1 kg burgonya, 30 dkg vöröshagyma, étolaj, só, őrölt bors. Elkészítés: A csont nélküli borjuhúst sózzuk, borsozzuk és félre tesszük. Megtisztítjuk a burgonyát és hosszában felszeleteljük. A diszkosz belsejét egy nagy alufóliával kibéleljük és megolajozzuk. Beletesszük a burgonyát és a megtisztított, negyedekre vágott vöröshagyma felét. Erre rátesszük a pácolt csülköt, majd ismét a burgonya és a vöröshagyma következik. Sóval, borssal meghintjük, ráhajtjuk a fóliát és lezárjuk a diszkosz fedelét. Hűtőszekrénybe téve pihentetjük 2-3 órán át, de a másnapi felhasználásig is maradhat. Ekkor a szabad tűzhelyen tüzet gyújtunk és az erős, izzó parázsba tesszük az edényt 1-2 órára. de közben a parázsról gondoskodnunk kell. A kész sülthöz friss parasztkenyér és száraz fehérbor illik. Elkészítési idő: 210 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |