| Anyu almás pitéje receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg rétesliszt 25 dkg finomliszt 2 tojás 20 dkg zsír 1 doboz tejföl 1 sütőpor 15 dkg cukor 1 citrom fahéj vaníliás cukor zsemlemorzsa 3 kg alma pici só Elkészítés: A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk az egyik tojást, sütőport, sót, cukrot, tejfölt, eldolgozzuk, kétfelé választjuk, az egyik felével kibéleljük a tepsit. Megszórjuk zsemlemorzsával. Az almát legyaluljuk vagy reszeljük, kinyomkodjuk, és a tésztára rakjuk. Megszórjuk cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal, reszelt citromhéjjal, zsemlemorzsával. Lisztes deszkán a tésztát kinyújtjuk, az almás rétegre rakjuk. Tetejét megkenjük a felvert tojással, villával sűrűn megszurkáljuk, előmelegített sütőben 200 fokon kb 40 percig sütjük. A receptet beküldte: andi6020 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |