| Csirkemájkrém házilag receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: 25 dkg csirkemáj, egy kis fej vöröshagyma felaprítva, 0.5dl étolaj, 2 púpos evőkanál zsemlemorzsa, 3 – 4 evőkanál főzőtejszín, 12 dkg ráma margarin, só, bors, majoránna ízlés szerint. Elkészítés: Az olajat serpenyőben hevítsük fel, a májat a hártyáktól, inaktól tisztítsuk meg, majd az olajon süssük, sózás nélkül 1-2 percig, majd fordítsuk meg, és fedő alatt pároljuk, amíg a vér eltűnik. A máj jellege porhanyós legyen, nem szabad keményre sütni. Ha elkészült, kiszedjük egy mixertálba, és a visszamaradt olajon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát, fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával. Ezután kicsit hűlni hagyjuk, és ezt is a mixertálba öntjük. A rámát felkockázzuk, és hozzá öntjük. Teszünk hozzá 2 ek zsemlemorzsát. Nem baj, ha kicsit megolvad a ráma. Ezután merülő mixerrel pépesítjük az egészet, és menet közben adjuk hozzá a tejszínt. Ha nagyon lágy lenne a krém, akkor el is hagyható a tejszín, de jó, ha a zsemlemorzsa kicsit puhul tőle.. Tanácsok: Ha kihűlt, hűtőszekrénybe tesszük, kiváló szendvicskrémnek, vagy reggelire fokhagymás pirítóssal… Este szoktam elkészíteni, így reggelre összeérnek az ízek. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Szaffy12 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |