Tutireceptek.hu fejléc

Meggylikőr házilag. recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
1,5 kg. meggy, 5 dl. tiszta szesz, 5 dl. tej, 1 kg. kristálycukor,

Elkészítés:
A meggyet megmossuk, szártalanítjuk, kimagozzuk. A magokat összetörjük. A gyümölcshúsos részt kissé áttörjük. A magokkal együtt egy nagyobb üvegbe rakjuk a gyümölcsöt, ráöntjük a tiszta szeszt és naponta átkevergetve egy hétig hűvös helyen érleljük. A hét végén hozzáadjuk a nyers tejet, elkeverjük és további egy hétig áztatjuk. A végén a cukorból szirupot főzünk - kb. 5-6 dl. - amit hozzáadunk a léhez és újabb egy hétig áztatjuk, majd leszűrjük és tároljuk. Különlegesen finom likőrt kapunk, ami karácsony táján igazi élmény lehet.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meggylikőr » Kapucsínó-és meggylikőr » Maracas » Eperpálinka
» Narancs bólé » Paradicsomtej » Havana Beach » Berlenga
» Arany tallér » B-52 » Vermut Cooler » Light Red
» Cseresznye-mályva ital » Waldmeister Shake » Eperlimonádé » Igazi limoncello


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.