| Babapiskóta házilag receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 db tojás 25 dkg porcukor 1 dkg szalakáli 3x20 dkg liszt csipet só 2 cs. vaníliáscukor kb. fél dl melegvíz, a szalakáli feloldásához Elkészítés: Az egész tojásokat a porcukorral és a meleg vízben feloldott szalakálival, vaníliacukorral és csipetnyi sóval habosra kavarjuk. Kicsit pihentetjük, majd beledolgozunk óvatosan 20 dkg lisztet. Letakarjuk és eltesszük másnapig, amikor belekeverjük a második adag lisztet(ismét 20 dkg-ot). Egy-két órát pihentetjük, majd hozzáadjuk a harmadik adag lisztet is. Késhegynyi vastagra nyújtjuk, és ha van babapiskóta kiszúrónk, akkor azzal szaggatjuk, ha nincs késsel stangliszerű csíkokra vágjuk a tésztát. Előmelegített sütőben halványsárgára sütjük. Tanácsok: A recept a szomszéd néni "kincsestárából" való. Ő már eleve 3-szoros adagot készít, amiből 240-260 piskótát süt ki. Dobozba téve sokáig eláll, és ugyanolyan ízű és állagú lesz, mint a bolti babapiskóta. Utólag volt aki kérdezte, biztosan nem kell-e bele folyadék. Megkérdeztem, nem kell, csak amibe a szalakálit feloldjuk. A receptet beküldte: siti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |